Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Le Monde: Η μεγαλύτερη Γενική Απεργία στην Ελλάδα από το Μνημόνιο



Επιμέλεια: Κατερίνα Τζουμερκιώτη

Τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στην Ελλάδα καλύπτει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, που αναφέρεται εκτενώς στη Γενική Απεργία στη χώρα μας.

«Πτήσεις ακυρώθηκαν, μουσεία και σχολεία έκλεισαν, τα ταξί και τα πλοία έχουν απεργία. Πάνω από 125.000 άνθρωποι διαδηλώνουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με την αστυνομία, εκ των οποίων οι 52.000 έχουν περικυκλώσει τη Βουλή στην Αθήνα.

Σημαντικές διαδηλώσεις διοργανώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και την πάτρα.

Είναι η πιο μεγάλη Γενική Απεργία στην Ελλάδα, από τότε που άρχισαν τα δρακόντεια μέτρα λιτότητας, ενώ αναφέρθηκαν περιστατικά με ρίψεις μολότοφ γύρω από το Κοινοβούλιο».

Η Ελλάδα, που, όπως αναφέρει η εφημερίδα, βρίσκεται ήδη στο «ρελαντί» εδώ και δυο εβδομάδες, λόγω των κινητοποιήσεων όλων των συντεχνιών –μεταξύ των οποίων οι τελωνειακοί, οι δημοσιογράφοι και οι οδηγοί απορριμματοφόρων- θα παραλύσει πλήρως αυτές τις 48 ώρες, λόγω της απεργίας των δύο μεγαλύτερων συνδικάτων, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Οι πολίτες διαμαρτύρονται για τα μέτρα λιτότητας που έχει σχεδιάσει η ελληνική κυβέρνηση, με στόχο την έγκριση του δεύτερου προγράμματος διάσωσης της χώρας.

Την ίδια ώρα, η Βουλή συζητά για νέα μέτρα λιτότητας, που θα εγκριθούν την Πέμπτη, πριν τις συναντήσεις στις Βρυξέλλες, στο τέλος της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου