Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Σαρκοζί: Η Τουρκία «δεν έχει θέση» στην ΕΕ


ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΤΗΝ ΠΌΡΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΉΣ ΈΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ 

Ο ΓΆΛΛΟΣ ΠΡΌΕΔΡΟΣ, ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΕΠΊΣΚΕΨΉ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΡΕΒΆΝ, ΕΝΏ ΑΠΕΊΛΗΣΕ ΜΕ ΚΥΡΏΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΝΑΓΝΏΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΊΩΝ.

Σαρκοζί: Η Τουρκία «δεν έχει θέση» στην ΕΕ
Ο Νικολά Σαρκοζί χαρακτήρισε "απαράδεκτη" την άρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων της Τουρκίας το 1915, μιλώντας στην πρωτεύουσα της Αρμενίας.
Ο Γάλλος πρόεδρος πραγματοποιεί τριήμερη περιοδεία σε χώρες του Καυκάσου και την Παρασκευή βρέθηκε στο Ερεβάν, όπου και αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στο κρίσιμο θέμα της γενοκτονίας, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του Σερζ Σαρκισιάν.

"Εάν η Τουρκία αναγνωρίσει αυτές της μαύρες σελίδες της ιστορίας, η Γαλλία και η Αρμενία θα θεωρήσουν την ενέργεια αυτή ως χειρονομία καλής θέλησης. Εάν όμως η Τουρκία δε βρει τη δύναμη να κάνει αυτό το βήμα, τότε η Γαλλία ίσως προβεί σε νομικά μέτρα για την άρνηση της γενοκτονίας", προειδοποίησε ο Σαρκοζί.
Η θέση Σαρκοζί για την τουρκική προσέγγιση με την ΕΕ, ωστόσο, διατυπώθηκε αποκλειστικά με σύγχρονα κριτήρια. "Ο ρόλος της Τουρκίας είναι σημαντικός για τον κόσμο και τη Γαλλία. Είναι μια γέφυρα ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση. Αλλά δεν έχει ρόλο εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η ΕΕ δεν είναι για την Τουρκία", υποστήριξε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου