Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΗΠΑ: Καθηγητής τιμώρησε μαθητή γιατί είπε «ο Θεός να σας ευλογεί»!



Για την ακρίβεια είπε "Να σας ευλογεί" (
“Bless you”). Μάλιστα, αυτή ακριβώς την φράση, ένας μαθητής στο Γυμνάσιο William C. στο Vacaville της Καλιφόρνια τιμωρήθηκε από τον καθηγητή του, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο μαθητής «διατάραξε την τάξη του».
«Δεν έχει να κάνει ... με τη θρησκεία," είπε ο καθηγητής Steve Cuckovich στο KTXL News στο Σακραμέντο. "Έχει να κάνει με την διακοπή της ώρας του μαθήματος."
Αντί να κάνει μία προειδοποίηση στον μαθητή ο καθηγητής για την υποτιθέμενη παράβασή της, ο Cuckovich αποφάσισε να αφαιρέσει 25 μονάδες από την βαθμολογία του, προκειμένου να αποτρέψει άλλους μαθητές από το να ξεστομίσουν το απαράδεκτο «να σας ευλογεί» ή άλλες θρησκευτικές φράσεις ενοχλητικές για την ευαισθησία του καθηγητή.
"Η ευλογία πραγματικά δεν έχει νόημα πια," μας εξηγεί ο Cuckovich. Και συνεχίζει εξηγώντας μας καλύτερα, κάνοντας…. εις βάθος ανάλυση: "Όταν φτερνιζόσουν τον παλιό καιρό, σκέφτονταν ότι κακά πνεύματα είχαν καταλάβει το σώμα σου. Έτσι, έλεγαν, «ο Θεός να σε ευλογεί», για να απαλλαγείς από τα κακά πνεύματα. Αλλά σήμερα, το να το κάνεις αυτό δεν έχει νόημα". (!!!)
Δείτε το βίντεο:
Οι γονείς των μαθητών στο σχολείο διαφωνούν με το καθηγητή. Λένε ότι δεν βγαίνει νόημα να επιβάλει μία τέτοια μεγάλη τιμωρία σε ένα μαθητή για αυτές τις αθώες λέξεις.
«Νομίζω ότι αυτό είναι γελοίο», είπε ο γονέας Alan Johnson. "Πρώτον, χτυπάνε την ‘Pledge of Allegiance(Υπόσχεση Aφοσίωσης στη Σημαία). Τώρα, αποτρέπουν ένα παιδί από το να πει ‘να σας ευλογεί’»;
Ο διευθυντής του Wood High, Cliff McGraw συμφώνησε ότι ο Cuckovich το παράκανε με την τιμωρία του. «Συνειδητοποιεί ότι υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να το κάνεις αυτό», δήλωσε ο McGraw. "Δεν είναι ανεκτή αυτού του είδος η τιμωρία."
Αυτό φυσικά, δεν σημαίνει ότι ο καθηγητής τώρα θα επιτρέπει στους μαθητές να λένε τη φράση «να σας ευλογεί» στην τάξη του. Απλά θα βρει ένα λιγότερο δρακόντειο τρόπο για να τιμωρεί τους δράστες, είπε.
Η διαμάχη στο Vacaville είναι απλά το πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτού που πολλοί χριστιανοί στην Καλιφόρνια αντιλαμβάνονται ως αυξανόμενο αντι-χριστιανικό, αντι-θρησκευτικό φανατισμό στα δημόσια σχολεία της πολιτείας.
Μόλις αυτό το μήνα, μια τριμελής επιτροπή του 9ου Δικαστηρίου των Εφέσεων στο Σαν Φρανσίσκο δικαίωσε τον διευθυντή του σχολείου στο Poway της Καλιφόρνια, ο οποίος είχε διατάξει τον καθηγητή των μαθηματικών Brad Johnson, να κατεβάσει δύο πατριωτικά πανό που είχε ανεβάσει στην τάξη του εδώ και 25 χρόνια, που έλεγαν: «Στο Θεό εμπιστευόμαστε», «Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική», και «ο Θεός να σου Δώσει την Χάρη Του» (“In God We Trust”, “God Bless America”, “God Shed His Grace On Thee”).
Πέρσι τον Μάρτιο, ένας 16χρονος μαθητής λυκείου στο El Cajon της Καλιφόρνια αποβλήθηκε από το σχολείο για δύο ημέρες, επειδή έφερε την Βίβλο του στο σχολείο και μιλούσε για την πίστη του σε κάποιους συμμαθητές που είχαν ενδιαφέρον.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου