Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Πανθρησκειακή Συνάντηση στην Ασσίζη συγκαλεί ο Πάπας για την «ειρήνη»




Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ ' κάλεσε 300 θρησκευτικές ηγέτες σε μια συνάντηση στην Ασίζη της Ιταλίας για να καταγγείλουν «τη βία στο όνομα του Θεού» εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων που τροφοδοτούνται από φονταμενταλιστές σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η ημέρα του διαθρησκειακού Συμβουλίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην γενέτειρα του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, προορίζεται να είναι ένα «ταξίδι προβληματισμού, διαλόγου και της προσευχής για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη στον κόσμο», αναφέρει το Βατικανό.
Πάνω από 50 εκπρόσωποι του Ισλάμ αναμένεται να παρακολουθήσουν τις συνομιλίες από αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ραβίνοι, Ινδουιστές, Βουδιστές, Ζαϊνιστές, Σιχ, ένας Ζωροάστρης, ένας Μπαχάι και εκπρόσωποι του Ταοϊσμού και του Κομφουκιανισμού, καθώς και άλλων «παραδοσιακών θρησκειών» από την Αφρική και την Αμερική.
Για πρώτη φορά, τέσσερις άθεοι θα παραστούν επίσης στην συνάντηση, η οποία παραδοσιακά οργανώνεται έτσι ώστε να μην συμπίπτει με την μουσουλμανική ημέρα της προσευχής της Παρασκευής, το εβραϊκό το Σάββατο ή την Χριστιανική Κυριακή.
Ωστόσο, ο ιμάμης από το Πανεπιστήμιο Al-Azhar στο Κάιρο, ένα μεγάλου κύρους όνομα για τον Σουνίτες, δεν θα έρθει, αφότου ο Πάπας κάλεσε την Αίγυπτο να προστατεύσει τους Χριστιανούς από τις επιθέσεις των ριζοσπαστών ισλαμιστών.
Η Σύνοδος αυτή επικρίθηκε από καθολικούς «φονταμενταλιστές», που είναι έντονα ενάντιοι στην ιδέα του διαλόγου με άλλες θρησκείες. Ο Γάλλος «φονταμενταλιστής»Regis de Cacqueray είπε 1000 θείες λειτουργίες πρέπει να γίνουν για να γίνει αποκατάσταση.
Η εκδήλωση σηματοδοτεί την 25η επέτειο από την πρώτη διαθρησκευτική συνάντηση στην Ασίζη, που διοργάνωσε ο Ιωάννης Παύλος Β 'το 1986 ως «ημέρα προσευχής» εμπνευσμένη από την διακήρυξη από τα Ηνωμένα Έθνη «του Διεθνούς Έτους της Ειρήνης».
Ο Καρδινάλιος Joseph Ratzinger, (σημερινός Πάπας) ήταν τότε προϊστάμενος της Συνόδου (των καθολικών) για το Δόγμα της Πίστης, και είχε αποφασίσει να μην συμμετάσχειλόγω των ανησυχιών που είχε μαζί με άλλους «παραδοσιακούς» ότι κινδύνευε η ανάμειξη των θρησκειών να γίνει μια αόριστη κοινή πίστη.
Βίντεο από την Ασσίζη το 1986
Στο μεταξύ, η Σύνοδος των Ορθοδόξων Επισκόπων Γαλλίας , αφού χαιρέτισε το «πνεύμα της Ασίζης», αποφάσισε να συμμετάσχει στη διαθρησκευτική «θρησκευτική συνάντηση για την ειρήνη», που θα διοργανωθεί στο Παρίσι στις 27 Οκτωβρίου από τους Ρωμαιοκαθολικούς, και την οικουμενιστική κοινότητα του αγίου "Giles.
Σε ανακοινωθέν αναφέρεται: «Τώρα, κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας κρίσης, περισσότερο από ποτέ υπάρχει αναγκαιότητα, όχι μόνο για την υπέρβαση των ιστορικών πληγών, αλλά και να εργασθούμε μαζί για την ειρήνη και την υπέρβαση των εντάσεων που δημιουργούνται από τις κρίσεις».
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου